• We are trusted partners of:
Development

Se inchide Google Reader

By March 14, 2013 No Comments

Dragi prieteni,

Venim cu vești proaste: se închide Google Reader. Începând cu 1 iulie 2013, serviciile Google Reader nu vor mai fi disponibile.

Pentru mine, și probabil pentru mulți dintre voi, Google Reader-ul devenise un prieten de încredere, care îmi furniza cele mai noi știri din IT&C, Marketing, fotografie și… modă. Mergea perfect cu o cafea dimineața.

Această decizie afectează și multe aplicații, cum ar fi Reeder, FeedDemon sau Pulp. Unii au numit acest moment ca fiind „Apocalipsa RSS Sync-ului”.

Este momentul să căutăm alternative pentru feed-ul RSS.  Echipa Mashable, a făcut deja o mini-listă (e drept că unele aplicații sunt cam vechi, dar mișcarea Google cu siguranță va da nașterea unor noi soluții – sau va duce la resuscitarea unora vechi). Pe această listă regăsim:

  • Feedly – cam cea mai bună aplicație pe piață, în acest moment;
  • Fever – o aplicație Web, optimizată pentru mediile mobile și desktop, pe care trebuie să ți-o găzduiești singur (domeniu propriu, instalare PHP și bază de date MySQL) și să plătești și 30$ pentru ea – cam multe resurse, nu?
  • NewsBlur – la început ai acces la maximum 64 de Feed-uri, dar cu 1$ pe lună, ai acces nelimitat. Ei spun că Reader-ul regretat azi s-a dezvoltat pe modelul lor;
  • The Old Reader – ei spun că sunt vechiul Google Reader, dar îmbunătățit!
  • Managing News  – dacă ești mai curios de felul tău și-ți place să mai meșterești și tu câte ceva, atunci o să-ți placă această aplicație. Mashable spune că este o aplicație promițătoare, așa că…să ținem un ochi pe ea;
  • Twitter lists – cam greu și obositor de urmărit, personal nu recomand ca o alternativă pentru Google Reader.

Tu cu ce mergi mai departe?

INNOBYTE

Author INNOBYTE

More posts by INNOBYTE

Leave a Reply