Politica de confidentialitate

1. Informatii generale

La Innobyte, tratam cu seriozitate confidentialitatea datelor tale, indiferent daca esti vizitator, potential client, client, partener, membru al echipei sau un profesionist in cautarea unor oportunitati de cariera pe site-ul nostru. Incepand cu 25 mai 2018, Regulamentul European 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (GDPR) a intrat in vigoare.

Aceasta politica de confidentialitate se aplica tuturor produselor si serviciilor oferite de Innobyte, si are ca scop informarea asupra tipurilor de date pe care le colectam, modul in care sunt colectate, folosite sau transferate datele, oferite de tine sau colectate de noi, prin intermediul https://innobyte.ro/ (“website-ul”). De asemenea, poti citi sau accesa, oricand, Declaratia noastra de Confidentialitate.

2. Ce date personale prelucram

In functie de scopul vizitei tale pe site-ul nostru, ca vizitator, client sau profesionist in cautarea unor oportunitati de cariera in cadrul companiei noastre, intram in contact cu date personale.

Innobyte colecteaza si proceseaza datele personale pentru a indeplini obligatiile contractuale sau legale, pentru a mentine legatura cu clientii nostri, cu vizitatorii website-ului, potentialii clienti si partenerii de afaceri.

Formularul de contact

Formularul nostru de contact este puntea de legatura dintre tine si Innobyte. Este instrumentul prin care intri in contact cu noi. Atunci cand folosesti formularul, iti exprimi acordul pentru a ne transmite informatii personale precum nume, prenume, adresa de email si numar de telefon. Oferirea acestor informatii este esentiala pentru a putea sa ne desfasuram activitatea.

Innobyte colecteaza si proceseaza informatiile personale pentru a putea sa iti oferim serviciile solicitate:

  • Pentru a asigura functionalitatea serviciului si pentru a indeplini solicitarile tale;
  • Pentru a raspunde intrebarilor tale, pentru a realiza tranzactii si pentru a oferi servicii pentru clienti;
  • Pentru a-ti oferi informatii (cereri de oferta, propuneri de colaborare, informatii administrative, obligatii contractuale, comunicari de marketing sau de vanzari) care ti-ar putea fi utile, prin intermediul telefonului, prin email sau prin intalniri fata in fata;
  • Pentru a personaliza experienta ta cu serviciile noastre prin prezentarea de oferte si servicii adaptate nevoilor tale.

Poti opta sa nu furnizezi aceste date catre Innobyte, situatie in care nu vom avea posibilitatea sa iti oferim servicii sau sa raspundem solicitarilor tale. Datele colectate vor fi pastrate pe perioade diferite de timp, in functie de tipul solicitarii sau a obligatiilor contractuale.

Formularul de cariere

Daca esti un profesionist in cautarea unor oportunitati de cariera in cadrul companiei noastre, Innobyte colecteaza informatii personale prin intermediul formularului de cariere si prin CV-ul trimis de tine. Informatiile colectate pot include nume, prenume, adresa de email, adresa postala, numar de telefon, data nasterii, informatii despre studiile tale, experienta si pregatirea profesionala, preferinte, aptitudini tehnice si personale sau pasiuni.

Colectam informatiile de mai sus pentru a:

  • Raspunde aplicarilor de job-uri si pentru a stabili interviuri;
  • Raspunde intrebarilor cu privire la oportunitatile de cariera din cadrul companiei noastre, informatii generale despre companie si alte informatii solicitate de catre cei interesati sa faca parte din echipa noastra;
  • Trimite infromatii catre tine, prin intermediul email-ului, telefonului sau intalniri fata in fata.

Datele colectate vor fi pastrate pe parcursul procesului de recrutare si vor fi sterse la finalizarea acestuia. Vor fi pastrate numai datele persoanelor recrutate in cadrul Innobyte, pe perioada impusa de lege.

Navigarea pe website

Pentru a masura, imbunatati si a personaliza serviciile oferite, pentru a monitoriza traficul pe website-ul nostru, pentru a asigura functionalitatea serviciilor, pentru a preveni riscurile de securitate si pentru a raspunde solicitarilor tale, Innobyte colecteaza si foloseste diferite tipuri de date.

Folosim informatiile de analiza din Google Analytics, care ne ajuta sa evaluam traficul si sa identificam care sunt cele mai accesate pagini. Folosim module cookie, informatiile din log files, identificatoare de dispozitive, meta date, date de urmarire, profilare, date de retea si de conectare, identificatori online, operatiuni ale dispozitivului și caracteristici ale dispozitivului.

De cate ori accesezi website-ul nostru, https://innobyte.ro/, in cazul in care nu ai bifat deja optiunea ta pentru politica noastra de cookie-uri, ti se va afisa pop-up-ul urmator in pagina:

“Folosim cookie-uri pentru a oferi o experienta personalizata de navigare si pentru a analiza traficul pe website. Afla mai multe despre cookie-uri si despre modul in care le folosim accesand “Privacy Preferences”. In cazul in care alegeti sa continuati sa utilizati website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.”

Acest acord are ca scop notificarea vizitatorilor despre cookie-urile necesare folosite si solicitarea acordului acestora pentru folosirea lor.

Linkuri outbound

Website-ul nostru, https://innobyte.ro/, contine link-uri outbound (link-uri inspre afara website-ului), cum ar fi catre paginile conturilor noastre de socializare, https://www.facebook.com/https://twitter.com/https://www.instagram.com/https://www.youtube.com/https://www.linkedin.com/, website-urile furnizorilor de servicii, website-urile partenerilor sau clientilor nostri.

Aceasta politica de confidentialitate se aplica tuturor produselor si serviciilor oferite de Innobyte si website-ului nostru, https://innobyte.ro/. Nu ne asumam responsabilitatea pentru orice alt continut strain pus la dispozitie prin accesarea oricaror alte link-uri sau website-uri. Compania Innobyte nu este responsabila pentru continutul, informatiile sau pentru folosirea datelor personale de catre acestea.

3. Perioada de retentie

Vom retine datele tale personale pe intreaga perioada necesara sau permisa, conform scopului pentru care au fost obtinute si prevederilor legale. Criteriile folosite pentru a determina perioada de retentie sunt:

  • Perioada de timp in care avem un parteneriat in desfasurare, pe parcursul careia iti vom furniza servicii;
  • Daca exista o obligatie legala pentru a pastra informatiile tale personale pentru o anumita perioada de timp (de exemplu, anumite legi impun pastrarea evidentei tranzactiilor cu clientii si partenerii pentru o anumita perioada de timp inainte de a le putea sterge);
  • Cand avem o obligatie legala fata de care suntem supusi sau este recomandabil in lumina pozitiei noastre juridice (cum ar fi statutul aplicabil al limitarilor, litigiile sau investigatiile de reglementare).

4. Dezvaluirea informatiilor cu caracter personal

Innobyte nu vinde, comercializeaza sau transfera informatiile personale catre parti externe.

Pentru a ne indeplini obligatiile contractuale, pentru a desfasura activitatile specifice ale afacerii si pentru a mentine o buna relatie cu clientii si vizitatorii website-ului, Innobyte poate sa stocheze, sa proceseze sau sa transmita informatiile tale personale partenerilor si furnizorilor de servicii (in functie de situatie: procesatori de plata, furnizori de servicii, autoritati publice, administratori de website-uri, parteneri de dezvoltare, companii de curierat).

De asemenea, informatiile personale pot fi dezvaluite direct de tine, pe blogul companiei sau pe paginile noastre de socializare (prin postarea de comentarii, recenzii pentru companie si serviciile noastre sau mesaje publice). Toate aceste informatii pe care le postezi sau comunici prin intermediul acestor servicii vor deveni publice si pot fi vizualizate de catre alti vizitator sau in general, de public.

5. Drepturile tale in privinta datelor tale personale

In conformitate cu noua lege a UE privind protectia datelor cu caracter personal, Regulementul General de Protectie a Datelor, beneficiezi de mai multe drepturi:

a) Dreptul de a fi informat si de a-ti accesa datele personale

Ai dreptul de a fi informat daca Innobyte colecteaza sau proceseaza datele tale personale, scopul in care proceseaza sau daca divulga datele personale. De asemenea, ai dreptul de a obtine acces la datele tale personale procesate si de a solicita copii ale datelor cu caracter personal colectate/prelucrate.

b) Dreptul de rectificare a datelor

Ai dreptul de a obtine de la Innobyte rectificarea datelor personale incorecte. Ai dreptul sa soliciti modificarea datelor personale in cazul in care acestea nu sunt actualizate sau corecte si sa completezi datele tale personale cu informatiile complete.

c) Dreptul la stergerea datelor

Ai dreptul sa soliciti stergerea datelor tale, fara intarzieri nejustificate, in oricare dintre urmatoarele situatii:

  • datele personale nu mai sunt necesare in scopurile pentru care au fost colectate;
  • cand ti-ai retras acordul;
  • cand te-ai opus procesarii;
  • cand prelucrarea este ilegala;
  • in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sa fie sterse pentru a respecta o obligatie legala in conformitate cu legislatia UE sau cu legislatia unui stat membru careia trebuie sa ne supunem in calitate de operator de date;
  • cand datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferta serviciilor societatii informationale.

d) Dreptul la restrictionarea prelucrarii

Ai dreptul de a solicita Innobyte restrictionarea prelucrarii datelelor tale cu caracter personal in cazul in care se aplica una dintre urmatoarele:

  • Persoana vizata contesta exactitatea datelor pentru o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
  • Prelucrarea este ilegala, dar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal si, in schimb, solicita restrictii privind utilizarea acestora;
  • Operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal pentru procesare, dar persoana vizata I le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
  • Persoana vizata s-a opus procesarii pentru perioada de timp in care sa verifice daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor persoanei vizate.

e) Dreptul la portabilitatea datelor

Ai dreptul de a primi datele tale cu caracter personal pe care le-ai furnizat, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, intr-un format usor de citit. De asemenea, ai dreptul de a transmite datele tale altui operator, fara niciun impediment din partea operatorului caruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal, in cazul in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant, pe un acord sau este efectuata prin mijloace automate.

f) Dreptul de a te opune prelucrarii

Ai dreptul sa te opui prelucrarii datelor cu caracter personal. Iti poti exercita dreptul printr-o solicitare astfel:

  • In orice moment, din motive legate de circumstantele particulare ale persoanei vizate, ca datele care urmeaza sa fie prelucrate in interesul legitim al Innobyte sau in interes public sa nu mai fie prelucrate, cu exceptia cazului in care Innobyte poate dovedi ca are legitimitate si motive convingatoare care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este stabilirea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
  • In orice moment, fara niciun cost sau justificare, in cazul in care prelucrarea datelor cu caracter personal are ca scop marketingul direct.

g) Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

Ai dreptul de a nu face obiectul unei decizii inviduale sau a unei decizii bazate numai pe procesarea automata, incluzand crearea de profiluri, care produce efecte juridice asupra persoanei vizate sau o afecteaza semnificativ intr-un mod similar. Persoana vizata are dreptul sa solicite si sa obtina:

  • Retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta persoanei vizate, adoptata exclusiv pe baza prelucrarii prin mijloace automate, menita sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul ori alte aspecte;
  • Reevaluarea oricarei decizii luate cu privire la persoana vizata, care o afecteaza in mod inevitabil, daca decizia a fost luata numai pe baza prelucrarii datelor personale in conformitate cu conditiile paragrafului de mai sus.

h) Dreptul de a te adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in cazul in care consideri ca este necesar

 

6. Cum sa iti exerciti drepturile

Persoanele vizate isi pot exercita drepturile GDPR prin transmiterea unei solicitari online la adresa dpo@innobyte.com, la care li se va oferi un raspuns in cel mult 1 luna.

7. Masuri de siguranta cu privire la procesarea datelor

Innobyte se angajeaza sa ia toate masurile necesare pentru a actiona in conformitate cu Regulamentul General  privind protectia datelor (GDPR) (UE) 2016/679.

Daca ai intrebari cu privire la utilizarea informatiilor personale pe site-ul nostru, te rugam sa ne contactezi la adresa de email dpo@innobyte.com.