• We are trusted partners of:
Development

Mozilla isi indreapta atentia asupra sharing-ului cu extensia F1

By February 18, 2011 No Comments

Retelele de socializare devin pe zi ce trece mai populare iar browserele sunt nevoite sa tina pasul cu nevoile utilizatorilor. Concurenta este acerba iar aparitia noului browser RockMelt, axat pe ideeea de „sharing”, atat de folosita de impatimitii retelelor sociale, nu face deloc lucrurile mai usoare pentru Google, Microsoft, Mozilla sau Apple.

In noiembrie anul trecut, Mozila a urmat  trendul lansand extensia „F1”  cu intentia de a face mai usor procesul de sharing al continutului. F1 ofera utilizatorilor o fereastra deasupra continutului  iar indata ce conturile sunt conectate, simpla apasare a iconitei F1 din toolbar face posibil sharing-ul paginii pe Facebook, Twitter sau Gmail.

Desi o extensie reusita, Mozilla a decis sa-i ofere o noua infatisare. Astfel, spre deosebire de prima versiune cu layout pe orizontala, noua interfata prezinta un layout vertical ce afiseaza fiecare serviciu unul deasupra celuilalt, afisand template-ul de sharing doar pentru serviciul dorit, astfel evitand aglomerarea si facandu-l mult mai user friendly. De asemenea, extensiei i s-au adaugat noi servicii precum LinkedIn, Google Apps si Yahoo.

Vestea mai putin placuta este ca doar utilizatorii versiunii Firefox 4 beta pot folosi aceasta extensie. Astfel, daca inca folositi versiunea Firefox 3.6 a sosit momentul sa faceti un upgrade. Acum aveti un motiv intemeiat!

F1 Panel from Mozilla Messaging on Vimeo.

INNOBYTE

Author INNOBYTE

More posts by INNOBYTE

Leave a Reply