• We are trusted partners of:
Comunicate de presa

Innobyte a dezvoltat portalul ESSR pentru Agenția Spațială Europeană

By September 23, 2015 No Comments

Innobyte a sprijinit Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru dezvoltarea platformei ESSR (European Space Software Repository), un portal web de informare al ESA care promovează reutilizarea Software-ului, inclusiv a Software-ului Open Source, și care oferă tuturor părților implicate în dezvoltarea de software pentru ESA acces la rezultatele investițiilor anterioare.

Agenția Spațială Europeană (ESA) este o organizație care utilizează software specializat, care, în cele mai multe cazuri este dezvoltat la cerere și personalizat, fie de ESA, fie de companii contractate de aceasta. Fiind o agenție publică, ESA pune la dispoziția părților interesate software-ul său, folosind diferite moduri de licențiere, inclusiv open-source. Cele mai populare pachete de software ESA sunt cele de prelucrare a datelor și instrumene de vizualizare, care fac datele legate de observarea Terrei și a spațiului accesibile programelor internaționale de cercetare în biologie, meteorologie, geologie și alte știinte. ESSR prezintă diferite cazuri de reutilizare a software-ului furnizat de ESA, cu o atenție specială acordată celor mai populare pachete de software open source care sunt reutilizate în mai multe situații în întreaga lume.

“Echipa Innobyte este mândră că a luat parte la această călătorie foarte interesantă, care a început în 2014, prin parteneriatul cu Agenția Spațială Europeană și că cele mai noi tehnologii sunt acum accesibile companiilor mici și mijlocii din industria spațială europeană.” Catalin Bordei, C.O.O. & Member of the Board, Innobyte

Portalul ESSR conține o listă de proiecte, funcția de căutare și funcționalități blog, printre altele. Cele mai multe proiecte sunt deținute de ESA și contribuțiile sunt gestionate de către ESA pe plan intern. Cu toate acestea, proprietarii care nu fac parte din ESA pot solicita prin intermediul unui formular ca proiectele lor să fie adăugate în portal. Resursele ESSR (European Space Software Repository) pot fi accesate aici: http://essr.esa.int/.

European Space Software Repository_portal

“Am ales Symfony2, un framework modern, care este suficient de matur și de stabil pentru fi utilizat în siguranță în producție pentru dezvoltarea acestui proiect, un proiect care se bazează pe o structură puternică și care trebuie să fie și ușor administrabil. Este nevoie de un sistem foarte puternic pentru această aplicație web, care să permită ca prezentarea site-ului să fie schimbată extrem de mult, fără a face, însă, nicio modificare de cod. Modulele prezentate facilitează adăugarea de conținut extrem de personalizat, ceea ce este foarte necesar pentru domeniul dinamic al industriei spațiale. Cu o echipă de programatori seniori am reușit să oferim o platformă care servește perfect scopului informațional al proiectului”. Florentina Petcu, Manager de Proiect, Innobyte

Mai multe tehnologii au fost utilizate pentru implementarea funcționalităților proiectului: Symfony, ElasticSearch, Compass, jQuery, jQuery UI, baze de date relaționale și dezvoltare software pe metoda Agile. Acest lucru a permis dezvoltatorilor să creeze o aplicație foarte sigură și ușor de întreținut, care este, de asemenea ușor de controlat și de gestionat de administratori, în același timp oferind cea mai bună experiență vizitatorilor săi.

ESSR este un portal web care promovează reutilizarea software-ului și oferă tuturor părților implicate în dezvoltarea de software pentru ESA, în special IMM-urilor, acces la rezultatele investițiilor anterioare ale agenției în dezvoltarea de software. Innobyte s-a ocupat de implementarea acestui portal pentru ESA. Lucrul cu Innobyte a fost o mare placere: sunt foarte eficienți, foarte receptivi la nevoile clientului, sunt foarte direcți și au un nivel ridicat de flexibilitate. Abilitățile și cunoștințele lor tehnice sunt excelente.” Jakob Livschitz, Director Tehnic Proiect ESSR (European Space Software Repository)

Monica Vasile

Author Monica Vasile

For 7 years into PR and passionate about writing, because there’s no better way to express yourself. Except… your own way!

More posts by Monica Vasile

Leave a Reply