• We are trusted partners of:
Magento

Ia-ti certificarea Magento Certified Developer Plus!

By July 11, 2013 No Comments

magentocertifiedplus

Am observant din ce în ce mai mulți programatori interesați să obțină certificarea Magento (Magento Certified Developer sau Magento Certified Developer Plus).

Echipa INNOBYTE se descurcă de minune cu acest examen. Spun asta pentru că, de ieri, avem 6 colegi Magento Certified Developer Plus. Emanuel, unul din Teamleaderii noștri neînfricați, o obținut și el mult-dorita certificare.

Pentru a veni în ajutorul vostru, am discutat puțin cu el despre modul în care trebuie să te pregătești pentru acest examen. La rândul lui și el a fost sfătuit de către colegii certificați, circulând deja un e-mail cu „Best Practice-uri” în această pregătire. Pe lângă experiența practică în Magento, chiar trebuie să pui burta pe carte! 🙂

Am alcătuit un mic ghid.

Pasul 1: Hotărăște-te că vrei să dai examenul și alocă-ți resurse!

Ai nevoie de timp și de motivație.

Cea mai importantă resursă de care vei avea nevoie este timpul, pentru că trebuie să echilibrezi balanța între muncă, studiu și viața personală (doar mai trebuie și să dormi, nu?). Câteva zile libere de la muncă cu siguranță te vor ajuta să te concentrezi mai bine și să obții rezultatele dorite. În câteva săptămâni poți fi pregătit de marele duel, dacă ai mai lucrat pe proiecte Magento (cu alte cuvinte, ești familiar cu platforma și provocările sale).

Trebuie să fii devotat acestui proiect (să obții certificarea). Până la urmă, e pentru binele tău! Așa că… trebuie să rămâi motivat până la capăt!

Pasul 2: Înregistrează-te pe On-Demand

Poți beneficia de traininguri video de până la 40 de ore dacă îți creezi un cont pe On-Demand. Cursurile sunt despre noțiuni fundamentale Magento, iar dacă vei considera că 40 de ore nu-ți sunt suficiente, poți achiziționa mai multe ore.

Totodată, descarcă și Magento Study Guide (Ghidul de studio oficial Magento).

Pasul 3: Apucă-te de învățat!

Creează-ți un plan de studiu, cu secțiunile pe care trebuie să le aprofundezi.

După aceea, treci la citit. Începe cu Wiki-ul Magento  și încearcă să pui și în practică tot ce aflii aici. Pe această pagină, poți regăsi o mulțime de tutoriale ce explică elemente Magento din care se va testul final (cum ar fi Api-urile, Shipping Methods, Payment Methods și altele).

Spre exemplu, încearcă să creezi un modul de plată.  Chiar dacă soluție nu este complet funcțională, câteodată prinde bine să înțelegi cum merg llucrurile și cum să faci un debug.

Studiază și dashboard-ul Magento. Înțelege cum funcționează și ce opțiuni ai la dispoziție.

Poți accesa și alte resurse (neoficiale):

Mult succes!

INNOBYTE

Author INNOBYTE

More posts by INNOBYTE

Leave a Reply