• We are trusted partners of:
Magento

5 metode pentru a folosi continut video in magazinul tau online

By June 19, 2013 No Comments

social-media-marketing-tool

Cel mai nou trend pentru companiile prezente în mediul online este să creeze și să distribuie conținut video propriu. YouTube a crescut uimitor de mult în ultimii ani, consumatorii fiind mult mai tentați să privească un film pentru a înțelege cum este de fapt un produs, ce soluții se găsesc pentru problem lor, „Cum să…” sau pentru a asculta muzică.

Așa cum spunea Cătălin, CEO-ul nostru, în urmă cu câteva zile într-un interviu pentru Wallstreet.ro, este uimitor cum în YouTube fiecare pixel contează. La fel trebuie utilizat și spațiul de pe site-ul vostru, plasând informații strategice și totodată urmând identitatea brand-ului vostru, în mediul online.

Folosiți-vă de tot suportul adițional (pe lângă bine-cunoscutele texte), cum ar fi pozele, graficele și materialele video, pentru a vă prezenta produsele, în e-shop-ul vostru!

Noi vă sfătuim să folosiți conținut video, pentru următoarele cazuri:

1.       Prezentarea companiei

Noi am făcut-o. Și chiar a fost o experiență plăcută pentru echipa noastră, pe care n-o s-o uităm ușor!

În cazul nostru, știm că echipa reprezintă cel mai valoros element al INNOBYTE, ceea ce ne-am și propus să redăm prin acest video.

În cadrul materialului video pentru compania voastră, puteți să prezentați mediul de muncă, premiile obținute, testimonii din partea clienților și multe alte elemente ce vă definesc.

2.       Prezentarea echipei

E momentul să arătați lumii oamenii care se află în spatele brand-ului vostru și care zi de zi lucrează pentru satisfacția clienților. Cine realizează operațiunile zilnice? Cine ține contactul cu clienții? Cine este vocea din spatele canalelor voastre sociale? Doar câteva dintre întrebările la care puteți răspunde.

Astfel, vizitatorii vor fi mai interesați în a cumpăra din magazinul vostru, având un plus de garanție că-n spatele interfaței web stau niște oameni simpatici, muncitori și care sunt pasionați de ceea ce fac.

3.       Prezentarea produselor

Achizițiile online pot fi destul de complicate pentru că… nu poți pune mâna direct pe produs. Din acest motiv, mulți utilizatori sunt reticenți în a plasa o comandă online pentru că, de multe ori, pozele nu sunt suficiente. Recomandarea noastră este să folosiți conținut video în a-i face să înțeleagă mai în detaliu cum arată produsul și ce beneficii pot obține utilizând produsul în cauză. Prezentări în 2D, 3D sau la 360 de grade sunt modalități interesante pentru a-i apropia pe clienți de produs.

Și, dacă aveți un magazin dezvoltat pe Magento, atunci puteți adăuga conținut video extrem de ușor, folosind extensia noastră Product Video Gallery, la doar 29$.

4.       Demonstrații „Cum să…”

Atunci când cumpăr un produs, vreau să-l folosesc la capacitate maximă. Dar se întâmplă adesea să-i „ratez” câteva facilități, așa că un demo video m-ar ajuta! Se pot crea studii de caz pentru diverse funcționalități. Se poate arăta exact cum se folosește produsul în cauză la birou sau acasă și chiar exemple concrete cum alți cumpărători îl folosesc.

5.       Noutăți din companie / comunicate de presă

Dacă nu îi anunțați voi (reprezentanții companiei), atunci ei cu siguranță nu au cum să știe! Dacă se întâmplă lucruri frumoase în compania voastră, atunci de ce să nu le povestiți și vizitatorilor voștri?

Aveți o nouă linie de produs? Deschideți ușile virtuale ale magazinului vostru și într-o altă țară? E momentul să creați un material video și să-l publicați pe site-ul vostru (și mai departe, pe conturile sociale).

Și dacă încă sunteți în dubii de ce trebuie să dezvoltați și să urcați conținut video pe site-ul vostru, aflați că aceste video-uri vă vor ajuta foarte mult în a fi mai bine indexați în Google.

Ps. În prezent construim câteva suprize pentru contul nostru de Youtube, așa că țineți un ochi pe el!

Sursă poză

INNOBYTE

Author INNOBYTE

More posts by INNOBYTE

Leave a Reply